donderdag 6 maart 2014

'Mijn lievelingsdier is een paard'

Vroeger, toen de hele wereld nog logisch leek, had je een lievelingsdier. De mijne was een varken. Niet omdat je die zo lekker kon knuffelen, niet omdat een varken roze is of omdat ik een varken superschattig vond. Mijn lievelingsdier was een varken, omdat niemand anders een varken als lievelingsdier had (prima argumentatie toch!).

Gelukkig is mijn nichtje niet zo eigenwijs als ik. Haar lievelingsdier is een paard. Heel goed, lekker overzichtelijk en consumententechnisch ook veel praktischer dan een varken. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is te koop in de vorm - of met de opdruk - van een paard.

Binnenkort is ze jarig en het was me natuurlijk te makkelijk om gewoon naar de winkel te lopen en een paardenetui te kopen. Daarom heb ik er zelf een gemaakt. Ik moet zeggen dat ik dit paardje wel lievelingsdierwaardig vind!Het paard heb ik gemaakt van vilt en opgeleukt met lintjes, manen en een oor.

Op de achterkant heb ik duidelijk aangegeven van wie het etui is, zodat daar geen misverstanden over kunnen ontstaan. De letters heb ik geprint, uitgeknipt, op flockfolie geplakt en weer geknipt. Het knoopje links (kamsnap) is de teugel van het paardje. Geen idee wat je ermee kunt, maar volgens mij kan een kind dat wel bedenken.De binnenkant moest andere stippeltjes krijgen. Het konijntje krijgt ze er niet bij ;)


Zo, en klaar is het etui! Maar mijn handen waren nog niet klaar en móésten nog iets maken. Een sleutelhanger werd het. Je raadt nooit van welk dier!


 (Als haar oma of haar moeder dit leest, mogen ze dat natuurlijk niet doorvertellen aan mijn nichtje!!!)

1 opmerking:

  1. Daar zal ze wel superblij mee zijn! Heel mooi gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je berichtje achter!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...