dinsdag 29 december 2015

Wat een feest!

Feestelijk eruit zien tijdens de feestdagen, dat hoort er toch wel bij. Persoonlijk vind ik de foute kersttruien erg leuk (en het Ventje heeft er dan ook een aantal), maar met Kerst werd het Ventje een Meneertje.


Ik had nog een zwarte tricot liggen, en een nacht slecht geslapen. Dat is de perfecte combinatie voor het maken van nieuwe plannen. De volgende ochtend moest het colbertje er dus komen. Toen ik door mijn stapel patronen en tijdschriften heen was, had ik nog geen geschikt model gevonden. Gelukkig was er Knippie.nl en daar vond ik uiteindelijk alsnog een patroon dat ermee door kon. Hier en daar heb ik het aangepast (de zakken en de voering) en de volgende keer pas ik de kraag ook aan, die loopt eigenlijk niet ver genoeg door vind ik. Maar goed, de tijd was op, dus zette ik het op deze manier in elkaar.


De knoopsgaten waren erg vervelend om te maken, omdat m'n machine op hol sloeg. Gelukkig kon ik het nog oplossen (na wat gevloek). Ik denk dat ons Meneertje ook oud & nieuw dit leuke colbertje aan kan!


Patroon: Knippie 2014-2
Stof: Tricot/viscose van een winkeltje hier uit de buurt
Bloemetjesstof van de 'gezellige katoentjeskraam' op het stoffenspektakel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat je berichtje achter!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...