woensdag 3 augustus 2016

Recykleren met een softshelljas

Hebben jullie afgelopen seizoen van The Great Brittisch Sewing Bee gezien? Een heerlijk seizoen weer, met leuke opdrachten en veel naai-inspiratie. Vooral de tweede opdracht, the alterationchallange vond ik altijd erg leuk. De opdracht was dan steeds: maakt iets nieuws van een bepaald kledingstuk.


Nu wilde ik al een tijdje een fleece/ softshelljas maken voor het Ventje, maar ik kon maar moeilijk een patroon vinden dat ik mooi vond en de stof wil ik toch eigenlijk wel eerst voelen voordat ik het koop, dus hiervoor was een internetwinkel geen optie. Er kwam dus geen jas. Een tijd geleden vond ik een softshelljas bij de gevonden voorwerpen op school en toen die mooie jas maar bleef liggen, heb ik hem meegenomen voor mijn man. De jas paste niet, maar gisteren ging ineens een lampje branden in m'n hoofd: dit zou de softshelljas voor het Ventje worden!


Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk elementen te behouden van de oorspronkelijke jas. Aan de hand van het 'One-To-Hug-patroon' van MindTheWhale heb ik de patroondelen geknipt. De onderrand liet ik afgewerkt, net als de capuchon, de zakken en de uiteindes van de mouwen.Uiteindelijk heb ik dus alleen de patroondelen aan elkaar hoeven naaien, een rits erin moeten zetten en nieuwe nestelogen moeten maken. Dat is natuurlijk zo klaar! Tenzij je iets te enthousiast bent en precies de verkeerde volgorde aanhoudt...


Maar goed het is gelukt! De rits wilde ik niet te veel laten bobbelen en verstevigen durfde ik niet aan met deze stof. Daarom heb ik de 'stylefix' (een soort dubbelzijdig stoftape) gebruikt om eerst de rits vast te plakken, en daarna pas te naaien. Op deze manier kon ik de stof niet uitrekken en bleef alles netjes op de plaats.


Het oranje accent van het koordje en het ophanglusje maken de jas helemaal af. Zoals je ziet is hij op de groei gemaakt.

 'He, een fototoestel! Daar zitten knoppen op, en overal waar knoppen op zitten, moet ik op drukken!'


O ja, dan nog groot nieuws: roffelroffelroffel...Het Ventje staat! Hoera!


2 opmerkingen:

Laat je berichtje achter!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...