zaterdag 9 augustus 2014

Wikkeldoek nr. 3

Een tijdje terug vroeg een vriendin om een binnenkant van een wikkeldeken te maken. Natuurlijk heb ik het patroon even gehouden 'voor het geval dat'. Dat kwam goed uit! Een andere vriendin had een kraamcadeau nodig en wilde wel graag een wikkeldoek geven.


Deze doek is gemaakt van wafelbadstof, ik vind het echt heerlijke stof om mee te werken. Het enige nadeel is dat je huis vol met, in dit geval, rode pluisjes komt. Ik vind ze nog steeds soms terug!
De zak heb ik afgekeken van de bestaande wikkeldeken. De zak komt van een oude spijkerbroek. Bovenaan heb ik elastiek verstopt, zodat je er een soort mutsje van kunt maken.
En dan komen we bij de afwerking. Ik vind het irritant dat ik het nooit helemaal recht krijg. M'n schoonmoeder vertelde me dat je het niet veel mooier krijgt dan dit, maar ik blijf gewoon oefenen, want het moet beter :) Als jullie nog goede tips hebben hoe je biaisband wel recht op elkaar krijgt, houd ik me aanbevolen!!2 opmerkingen:

 1. Wat een gave wikkeldeken, zag de vorige met spijkerstof ook al voorbij komen.

  Heb je al een antwoord op je vraag wat betreft biaisband? Ik strijk het van te voren, zorg dat ik niet helemaal dubbel doe, maar iets laat oversteken. Dan ene kan naaien (de kant die je amper gaat zien), dan naai ik de andere kant en meestal komt dat goed uit de bus.
  Hoe doe jij het tot nu toe?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo doe ik het nu ook, maar mijn perfectionisme zegt dat het beter kan (zoals uit de fabriek dus).
   Blijven oefenen is ook niet heel vervelend. Over twintig jaar kan ik dit vast heel goed! ;)

   Verwijderen

Laat je berichtje achter!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...