vrijdag 16 mei 2014

Een beetje van mezelf, en een beetje van Ikea

De verbouwing schiet op! De keuken staat, maar er moet nog een nieuw werkblad op. De schilder heeft vandaag alles afgewerkt en toen ik thuis kwam zat eindelijk het behang (dat ik maanden geleden al uitzocht) op de muur! Het is net zo mooi als ik had verwacht!


De gerbera's zijn trouwens het overblijfsel van het bruidsboeket dat ik 3 weken geleden maakte. Ik ben trots op ze dat ze het al zo lang doen!

Boven de eettafel moeten lampen(kappen) komen, aangezien de bestaande lampenkappen gesneuveld zijn tijdens de verbouwing. Op Pinterest zag ik een goed idee voorbij komen, een 'touwbol'. Als je ooit op Pinterest kijkt, heb je hem ongetwijfeld voorbij zien komen. Goed idee, de uitvoering was wat minder. Het is me niet gelukt de bol stevig genoeg te krijgen, het touw stonk en ik had geen idee hoe ik het op moest gaan hangen. Het leek meer op een mislukt vogelnest dan op een lamp. Ik heb er dus weer een bol touw van gemaakt en ben gaan broeden op een beter idee.

Bij Ikea kwam ik witte lampenkappen tegen. Zonder een idee te hebben wat ik er mee moest, heb ik er twee gekocht. Het formaat stond me wel aan. Toen ik vandaag het behang zag toen ik thuis kwam, zag ik direct hoe de lamp moest worden. Gelukkig had de schilder nog een restje behang over!Ik heb van een ander stuk papier een mal gemaakt en deze uitgeknipt uit het restje behang. Met een klein beetje hobbylijm heb ik het aan de binnenkant van de lampenkap gemaakt, zodat je subtiel de cirkels ziet als het licht aan is.

De avondzon vond het blijkbaar een leuk project, hij begon ineens enthousiast te schijnen!
Ik vind het echt een tof effect! Als ze hangen en als de rest van de keuken toonbaar is, laat ik jullie het eindresultaat zien!

2 opmerkingen:

Laat je berichtje achter!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...