dinsdag 8 juli 2014

Het verschoningsmatje

Volgens mij heb ik nog geen project gehad dat ik zo vaak uit heb gehaald als dit project. Als kraamcadeau voor een goede vriendin had ik bedacht om een verschoningsmatje te maken. De badstof had ik nog over van de wikkeldeken. De andere kant wilde ik maken van geplastificeerd katoen, voor het geval dat er een volle luier verschoond moet worden. Die combinatie was niet helemaal gelukkig. Uiteindelijk was alles schots en scheef, heb ik alles uitgehaald, weer in elkaar gezet, uit elkaar gehaald, in elkaar gezet, toch weer uit elkaar, KOFFIE...Na de koffie had ik een ander idee. Ik had nog een restje Taslan liggen. Dat is niet waterdicht, maar wel waterafstotend. Daarnaast kon ik spelden gebruiken, dus het geplastificeerde katoen verdween in de stoffenbak en de Taslan kwam opdraven. Op de badstofkant maakte ik twee zakjes, voor alles wat je nodig hebt om een luier te verwisselen.Met de lockmachine heb ik de stoffen aan elkaar gemaakt. Daarna moest er natuurlijk een mooi biaisbandje omheen, alleen ben ik daar ook nog niet zo goed in. Toch is de relatie tussen bij en biaisband wel steeds beter, wie weet worden we ooit nog goede vrienden (ik zal het u laten weten).

De twee vierkantjes die ik over had zijn kwijldoekjes geworden. Als dit meisje een beetje op haar grote broer lijkt, zal haar moeder die doekjes hard nodig hebben!

2 opmerkingen:

  1. Super kado!!! Het matje wordt al goed gebruikt. Ook Joep is blij dat hij niet voor elke vieze luier meer naar boven hoeft.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je berichtje achter!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...