dinsdag 22 juli 2014

Tijd voor taart!

De eerste baby in de babyboom is geboren! Dat was een goede reden voor mij om een taart te maken. Ik had nog nooit marsepein gebruikt op een taart, dus dat werd hoog tijd!


De foto is gemaakt op het moment dat de slagroom nog niet volledig ingezakt was. De taart zag er dus niet meer uit op het moment dat we hem gaven. Ook de baby was aan het baden in het zweet en glom enorm. Gelukkig was de taart wel erg lekker! Ik heb als vulling aardbeien met slagroom gebruikt. Het omhulsel is van botercreme en muisjes.Nu ik eenmaal de smaak te pakken had, kon ik net zo goed nog een taart maken. Dat is een bokkenpootjestaart geworden (en inmiddels heb ik ook een chocoladetaart gemaakt, maar die was zo snel op dat ik geen tijd had voor foto's). Binnenin zit slagroom met verkruimelde bokkenpootjes, heerlijk!!
Het biscuitbeslag heb ik trouwens gekregen van een vriendin. Het is niet te koop in winkels, maar bedoeld voor banketbakkerijen, en dat proef je!!!
5 opmerkingen:

 1. Amai! Ik zie daar een ware traditie geboren worden. Waar haal je je recepten? Binnenkort moet ik een taart maken voor een babyborrel, alle ideeën zijn dus welkom...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn taarten lukken het beste als ik geen recepten gebruik. Ik bedenk dus welke combinatie me lekker lijkt, dan pruts en proef ik wat en dan is er een taart! :) inspiratie haal ik van pinterest, google en uit kookboeken.
  Het biscuitbeslag is trouwens niet zelf te maken, maar de mix die ik er nu voor heb, is briljant (helaas niet in de winkel te koop). Misschien is er een soortgelijke te koop? Mix waar je alleen eieren en water aan toe moet voegen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pruts en proef ik wat... Amai. Ola. Jij bent een waar natuurtalent dan. Ik baseer me wel altijd op een recept. (Moet wel zeggen dat ik zelf geen taarten lust, dus misschien daarmee ook dat het zelf uitproberen niet zo zou lukken). Aan de andere kant, een mix gebruiken doe ik normaal niet. Ik maak mijn beslag altijd zelf. Dit weekend eens de kookboeken erbij nemen. Heb zin in iets origineel. Misschien schrijf ik er wel iets over op mijn blog. Je hebt me geïnspireerd. :-)

   Verwijderen
  2. Leuk! Veel plezier en ik ben benieuwd :-)

   Verwijderen

Laat je berichtje achter!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...