maandag 11 mei 2015

snoeten- en billendoekjes

Allereerst bedankt voor alle leuke reacties! Het is echt superleuk om alles te lezen, helemaal nu ik hele dagen op mijn gat zit en nuttige bezigheden zoek.

Mijn lijstje met wat ik nog moet maken voor de komst van de baby wordt intussen steeds korter. Afgelopen weekend heb ik snoeten- en billendoekjes gemaakt. Ik heb keukenhanddoeken in vieren geknipt en onder de lockmachine doorgehaald. Het was de bedoeling er ook nog een mooi biaisbandje langs te maken, maar ik vind dat zo'n stom werkje, dus laat ik ze zo.


De grijze doekjes wil ik met water (en eventueel een olie oid) in het bakje doen, zodat ze gebruikt kunnen worden als billendoekjes. Na afloop in een bakje met een waszak en dan belanden ze zo in de wasmachine.
De blauwe doekjes gebruik ik om het gezicht/ handen/ alles-waar-geen-poep-aan-zit af te vegen. Ik denk niet dat ik die ook al vochtig maak, maar wie weet bedenk ik me over een tijdje nog.Toen ik hiermee bezig was, heb ik online veel gelezen over wasbare luiers. Het klinkt mij allemaal erg positief in de oren. In mijn omgeving ken ik eigenlijk niemand die ze gebruikt, maar misschien gebruikt een van de lezers de luiers (of heeft gebruikt)? Ik ben heel erg benieuwd naar ervaringen en tips!

Ik denk trouwens dat ik er veel te weinig heb, dus maak ik deze week nog een stapeltje bij.

2 opmerkingen:

  1. Tip: op de blog van Mme Zsazsa staan diverse verhalen over wasbare luiers en haar ervaring hiermee.
    Wellicht kun je daar wat rondstruinen en ideeën op doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat je berichtje achter!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...