zondag 24 mei 2015

Zomerbroekje

Iedere keer als ik weer een projectje af heb, ben ik verbaasd dat ook dit weer gelukt is. Zo'n twee jaar geleden kroop ik achter de naaimachine die ik van mijn schoonmoeder kreeg. Ik was er enorm trots op dat ik een douchegordijn omgezoomd had! (als ik nu die zoom zie, is er weinig om trots op te zijn, maar goed).

Van douchegordijn naar kussensloop naar beestjes naar babykleding. Het waren allemaal kleine stapjes (nou ja, soms te groot want dan ging er iets mis), maar nog steeds ben ik iedere keer weer blij als het gelukt is. Ik heb ooit geprobeerd naailes te volgen, maar daar was ik te eigenwijs voor, net als het volgen van patronen. De meeste patronen teken ik dus zelf of pas ik zodanig aan dat ik er iets mee kan.


Ook dit broekje heb ik zelf getekend. Ik nam een standaardbroekje (maat 62), en tekende het over en nam de maten over. De zakken en afwerking heb ik uit mn hoofd gedaan en dat werkte prima! Het is de bedoeling dat het een korte broek is, dus ik denk dat we de pijpen moeten omslaan straks. De oranje accenten maken het natuurlijk erg zomers!

Stof: Stoffenspektakel
Patroon: overgetekend van een bestaand broekjeWat denken jullie, zou het passen? Ik 'moet' nog 2 weken en heb nog een aantal projectjes in mn hoofd. Ik hoop zo dat ik straks ook nog aan naaien toe kom, maar als ik jullie blogs zo lees, moet dat goed komen!


Hieronder zijn mn volgende projectjes te zien. De bovenste tricots zijn van Kersenpitje. Een heel tof stofje met wielrenners is nog onderweg. De onderste drie katoentjes zijn van Soft Cactus. Daar heb ik nog een paar andere stofjes van besteld, maar dat moet nog even een verrassing blijven.


Ik wens jullie allemaal een fijne Pinksteren, hopelijk hebben jullie net zulk mooi weer als wij!
2 opmerkingen:

Laat je berichtje achter!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...