woensdag 3 juni 2015

Slaap zacht

Dat zo'n baby duur is, hoef ik natuurlijk niet te vertellen. Daarom is het ook zo fijn dat we van alles kunnen lenen van veel mensen. Het is dan natuurlijk ook leuk om iets terug te doen. 

Een vriendin die ons veel uitgeleend heeft, was nog op zoek naar een zomerslaapzakje. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Ik stuurde haar naar www.softcactus.nl en liet haar stofjes uitzoeken. Daarna kon ik aan de slag!


Ik had natuurlijk te veel besteld voor 1 slaapzakje. Daarom volgde slaapzak nummer 2, een zomerjurkje en twee speenlapjes.

Voor de slaapzakjes tekende ik haar winterslaapzak over als patroon. Ik maakte het 10 cm langer en het kan de hele zomer mee. Ik voerde de stof niet, maar gebruikte aan de binnenkant een oud flanellen laken, zodat eventuele ongelukjes ook nog opgevangen worden. De rits is een deelbare die van boven naar beneden sluit. De knoop zit aan de achterkant, omdat het voor een buikslaper is.
Toen de slaapzakjes af waren, had ik nog stof over voor een jurkje. Ik heb de Louisa dress van Compagnie-M nagemaakt. Omdat ik al een patroon van een a-lijn jurkje had, heb ik zelf bedacht hoe de rest van het jurkje eruit moet komen te zien. Je kunt het patroon hier kopen. (Op de eerste foto zitten er nog geen knopen op de schouders, natuurlijk maakte ik die er nog op.)
Er was nog wat stof over, dus maakte ik nog twee speenlapjes. Ik had er nog nooit van gehoord, maar blijkbaar is het handig omdat kinderen dan zelf de speen terug kunnen vinden. Voor de binnenkant gebruikte ik een fleecedeken van Zeeman.

Nou, dat is wel erg roze en meisjesachtig allemaal. Dit stofje had ik ook net binnen en ik had zin om er een snel projectje mee te maken. Nou dat is gelukt, een supermakkelijk a-lijn rokje.


Patronen: overgetekende slaapzak, A-lijn jurkje uit Knippie en van Compagnie-M, Rokje van De droomfabriek
Stoffen: De roze stoffen van SoftCactus, Appeltjes van Kersenpitje

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooi geheel is het geworden.! Daar zal die vriendin zeker blij mee zijn ;D.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amaaai, prachtig :-)! Daar zal ze wel blij mee zijn geweest

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En of ik er blij mee ben!!! En Puck die slaapt er heerlijk in en mee. Dank je wel lieve Karen!!! XX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amaai, wat ben jij een lieve madam!
  Ik zou daar ook blij mee zijn. Hele mooie kleurencombinatie.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat je berichtje achter!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...