maandag 15 juni 2015

Toch nog een broekje!

Allereerst allemaal bedankt voor de leuke reacties! Jullie succeswensen heb ik nog niet nodig gehad, wie weet deze week!
Een week geleden had ik niet verwacht dat er nog een update zou komen. Toch kreeg ik nog tijd om een broekje in elkaar te zetten. Ik heb namelijk een enorm comfortabele baarmoeder, en de kleine heeft besloten een weekje langer te blijven zitten. Prima, dan kan ik mooi nog wat kleertjes maken!


Een korte broek werd het dit keer. De tailleband was een beetje geworstel, omdat ik weigerde er een rits in te maken (misschien had ik dat beter wel kunnen doen). In plaats van die rits maakte ik elastiek aan de achterkant. Ik heb dat nog nooit gedaan, zo'n rits, want ik weet niet of ik dat wel kan vind het niet nodig voor babykleding. Over een tijdje, als de kleine z'n middagslaapje doet, ga ik oefenen.


Omdat 'gewoon het patroon volgen' niet in mijn woordenboek voorkomt, heb ik natuurlijk weer het een en ander aangepast. Waarom zouden we makkelijk doen als het ook moeilijk kan?
De accenten met de gekleurde stof en de zak voorop paste ik wat aan. Daarnaast kwam er dus elastiek in, in plaats van een rits. Hopelijk past het zo!



Patroon: Knippie 3-2015
Stof: Petroleum blauw en Granny's Tiles van Soft Cactus

Als hij er woensdag nog niet is, ga ik dan een een nieuwe poging doen om een t-shirt maken met de gereedschapstof. Dit keer met zowel een voor- als achterpand. We zullen zien!

Toen ik net deze post online had gezet, zag ik dat ik een give-away heb gewonnen bij Sewing Fenna!!! Ik ben nu alvast heel blij met mijn gewonnen Knippies! Jeah!

6 opmerkingen:

  1. Leuk broekje en haha, dat eigenwijs kantje ivm patronen herken ik wel ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het moet daar inderdaad ongelooflijk comfortabel zijn in je baarmoeder! Nog ff volhouden en toch succes gewenst!
    Mooi broekje trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. amaai, mijn mond valt open. Jouw donkerblauwe stiksels zijn perfect: chapeau!!!
    Dit wordt veel aangetrokken,zeker weten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. prachtig, mooi gedaan; is dat moeilijk maken ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou het niet als eerste project kiezen, maar als je gewoon de aanwijzingen volgt, kan het bijna niet misgaan! Ik probeer het vaak gewoon en merk dan dat het allemaal wel meevalt :)

      Verwijderen

Laat je berichtje achter!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...